Bel ons: 0318 724 624 - Mail: info@goforsunpower.nl

Warmtepompen.

Meer over warmtepompen >>

  Project Description

  Met het oog op de toekomst wordt er bij zowel bestaande bouw als bij nieuwbouw steeds meer geïnvesteerd in het verbeteren van de energieprestaties.

  Een warmtepomp is een uitstekende duurzame warmteleverancier voor bijvoorbeeld uw woning of bedrijfspand. Een warmtepomp zet omgevingsenergie om in warmte waardoor gas overbodig wordt.

  Een warmtepomp kan gebruik maken van verschillende energiebronnen:

  Lucht-water

  Buitenlucht of ventilatielucht kan gebruikt worden als energiebron om warmte te ontwikkelen. De omgevingslucht wordt afgezogen waarna de warmte uit de lucht gebruikt wordt om bijvoorbeeld een voorraad tapwater op te warmen of een gebouw te verwarmen.

  NIBE heeft verschillende typen lucht-water warmtepompen, die warmte uit ventilatielucht terugwinnen en middels een warmtepomp omzetten in nuttige energie voor cv-verwarming, warm tapwater en eventueel ook in verwarmde toevoerlucht voor systemen met gebalanceerde ventilatie.

  De Ecolution is een ventilatiewarmtepomp die de woning ventileert en zorgt voor frisse en gezonde verse lucht. Bovendien wint hij alle warmte terug uit ventilatielucht. De Ecolution benut de warme lucht uit de woning, voordat het warm naar buiten geventileerd wordt. Met deze teruggewonnen warmte wordt nieuwe cv-warmte en warm tapwater gerealiseerd waarmee de woning weer opnieuw verwarmd wordt.

  Water-water.

  Het hele jaar door wordt zonnewarmte in de aardbodem opgeslagen. Een water-water warmtepomp haalt deze energie uit de bodem en geleidt deze door een warmtewisselaar. Hetzelfde water wordt aan de andere zijde weer terug in de bodem gebracht. Een water-water warmtepomp van NIBE biedt u optimaal comfort in verwarming, warm water én koeling.

  Lucht-lucht

  Dit type warmtepomp gebruikt lucht als energiebron en kan zowel warme als koude lucht geven. Een lucht-lucht warmtepomp bestaat vaak uit een binnen- en buitenunit.

  Hybride warmtepompen

  De Inventum Spaarpomp of de Techneco Elga zijn hybride systemen omdat elektriciteit en gas samen werken. Deze warmtepompen worden naast een bestaande gasketel geplaatst. Is er in huis meer vermogen nodig, bijvoorbeeld als het buiten heel koud is, dan springt de cv-ketel bij. Dit type is een lucht-water warmtepomp en zet dus de warmte uit de buitenlucht om in warmte voor de woning.

  Subsidie

  Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kun je subsidie krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Met deze subsidie wil de overheid stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen.

  Wilt u ook de duurzame overstap maken naar een warmtepomp en weten wat het beste past bij uw situatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies.

  Onze merken

  Back to Top
  × Heeft u vragen over onze producten?