Omvormers van Enphase

Enphase micro omvormers halen meer opbrengst uit ieder zonnepaneel. Dit betekent een hogere besparing voor u, en beter voor het milieu. De opbrengst van elk individueel paneel wordt gemaximaliseerd door de micro-omvormer. Een groot voordeel ten opzichte van andere omvormer-technologieën. De geoptimaliseerde micro oplossing zorgt er bij schaduw of vuil op een paneel voor dat u toch de maximale opbrengst behaald.

Goforsunpower is Enphase Platinum Installateur en behoort daarbij tot de beste Enphase-installateurs van Nederland. Enphase heeft haar partners gekwalificeerd in drie lagen – Platina, Goud en Zilver. Enphase zegt het volgende over deze kwalificatie: ‘Platina partners hebben de langste staat van dienst als het gaat om het installeren van Enphase producten. Ze leveren uitzonderlijke kwaliteit en klanttevredenheid.’

Interesse in een omvormer van Enphase? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Zo werkt het micro-omvormersysteem

Micro-omvormers

De zonnepanelen op uw dak absorberen zonlicht in de vorm van gelijkstroomelektriciteit (DC). Een micro-omvormer, verstopt onder elk paneel, zet die gelijkstroomelektriciteit (DC) om in wisselstroom (AC), de soort elektriciteit die u in huis kunt gebruiken.

IQ Gateway

De IQ Gateway vormt de hersenen van het systeem. Hier worden gegevens van de micro-omvormers verzameld en doorgegeven aan de Enphase App. De communicatie loopt ook in de andere richting, zodat uw installateur een probleem op afstand precies kan lokaliseren en updates kan doorgeven aan de micro-omvormers.

De Enphase App

De Enphase App is uw venster op de energie in huis. Het zet de gegevens van de IQ Gateway om in een gebruiksvriendelijke interface waarmee u de productie van uw systeem kunt volgen en het energieverbruik in huis kunt bekijken.

Voordelen van de Enphase micro-omvormers

Hogere productie, dus meer besparing

 • Het is aangetoond dat Enphase micro omvormers meer energie produceren dan andere omvormers.
 • Dankzij de nieuwe technologie kunnen de micro-omvormers meer produceren in de ochtend, produceren in de ochtend- en avondschemering en tijdens omstandigheden met weinig licht, zodat de zonne-energie dag wordt verlengd.

Betrouwbaar

 • Omdat ze onafhankelijk van elkaar functioneren in een micro-omvormersysteem veroorzaakt het uitvallen van één onderdeel geen storing.
 • Als er een storing optreedt in één paneel, gaan de andere panelen daardoor niet ten onder. Enphase-micro-omvormers worden onderworpen aan de strengste producttesten in de branche.

Veilig

 • Micro-omvormers zijn veiliger dan andere omvormertechnologieën.
 • Een systeem dat volledig in wisselstroom functioneert, betekent geen gelijkstroom met hoge spanning op uw dak.
 • Enphase-micro-omvormers worden vaak gekozen voor scholen, omdat ze zelfs voldoen aan de strengste veiligheidseisen van de overheid.

Hoger rendement

 • Nog afgezien van de grotere energiebesparing dankzij hogere productie, zijn Enphase-micro-omvormers ook gewoon een betere investering op lange termijn.
 • Enphase-micro-omvormers hebben 20 jaar garantie
 • Snellere en goedkopere installatie dankzij gestroomlijnde onderdelen.
 • Lagere reparatiekosten dankzij hoogwaardige materialen en probleemoplossing op afstand.

Voor in de toekomst

 • Envoy S is gereed om in de toekomst een Enphase AC Batterij aan te sluiten.
 • De Batterij is een geïntegreerd opslag systeem, waarmee je hoge prestaties krijgt.

Interesse in omvormers van Enphase?