Laadpalen bij Goforsunpower

Een elektrische auto wordt steeds populairder. Dat betekent dat ook steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Wil je iedere dag zorgeloos op pad met een volle accu? Dan is een laadpaal (laadstation) bij u thuis of op kantoor de perfecte oplossing.

Wat zijn de kosten voor een laadpaal?

De totale kosten voor een laadpaal worden bepaald aan de hand van het type laadpaal dat u wenst en de installatiekosten. De installatiekosten variëren per situatie en zullen worden bepaald door de afstand van de paal tot de meterkast en welke aanpassingen er in uw meterkast nodig zijn.

Welke opties zijn er mogelijk?

Montage tegen de muur of op een paal
Een laadstation kan zowel tegen de muur van bijvoorbeeld de woning of garage als op een paal gemonteerd worden. Bij deze afweging moet er rekening gehouden worden met de afstand tussen de laadpaal en de parkeerplek.

Ontgrendeling
Er zijn meerdere manieren om de laadpaal te ontgrendelen: Met een pasje, een sleutel of een laadpaal met vrije toegang. Ook is het mogelijk om een laadpaal openbaar te maken, zodat iedereen met een laadpas gebruik kan maken van de laadpaal. Met een autostart is het niet nodig om een pasje, tag of sleutel te gebruiken. Bij dit type is het inpluggen van de kabel voldoende om het laden te starten.

Vaste of losse kabel
Een laadpaal kan een vaste of een losse kabel hebben. De keuze hiervoor is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Enkel of dubbel laden
Het is mogelijk om één laadpaal aan te schaffen waarbij twee auto’s tegelijkertijd kunnen opladen.

Off- en online palen
De laadpalen die offline werken, zijn enkel verbonden met de auto. Zodra de stekker wordt aangesloten begint de laadpaal te laden en deze stopt zodra de stekker wordt losgekoppeld. De online paal geeft u de mogelijkheid om deze op afstand te bedienen, automatisch stroomkosten te verrekenen en de laadgeschiedenis in te zien. Er dient dan wel een internetverbinding gemaakt te worden.

1-fase of 3-fase?

Het laadvermogen van een laadpaal wordt uitgedrukt in Kilowatt (kW). Dit laadvermogen is afhankelijk van de aansluiting die er in de woning of het bedrijfspand aanwezig is, en de capaciteit van de laadpaal zelf.

Bij het selecteren van een laadpaal moet er een keuze gemaakt worden voor een 1-fase en een 3-fase laadpaal. Het voordeel van een 3-fase laadpaal is dat het laden sneller gaat.

1-fase laadpaal
Deze laadpaal werkt op de 1-fase aansluiting in de meterkast. Deze laadpalen maken gebruik van de standaard 230V aansluiting. Het maximale vermogen van een 1-fase laadpaal is 16A, waarmee u uitkomt op een laadpaal van maximaal 3,7kW.

3-fase laadpaal
Wanneer uw auto geschikt is om 3-fasig te laden is het verstandig om hier dan ook gebruik van te maken. Het is dus wel van belang dat de stroomaansluiting hier geschikt voor is. Is dit niet het geval, dan is het mogelijk om deze samen met de netbeheerder en een installateur (zoals wij) aan te passen.

In tegenstelling tot een 1-fase laadpaal maakt een 3-fase laadpaal gebruik van krachtstroom: 400V. Hiermee is het mogelijk om de auto drie keer sneller op te laden in tegenstelling tot een 1-fase laadpaal.

Onze merken

Wallbox

Wallbox is een wereldwijd bedrijf dat zich toelegt op het veranderen van de manier waarop de wereld energie gebruikt. Wallbox creëert slimme laadsystemen die geavanceerde technologie combineren met een uitzonderlijk design en die de communicatie tussen de auto en de oplader beheren via gebruiksvriendelijke toepassingen.

Meer over Wallbox

Wenst u meer informatie of een offerte te ontvangen?